Táplálkozás és a stressz

Testünkben az egyensúlyhiány minden formája stresszt okoz, igaz ez a táplálkozásunkkal kapcsolatosan is. Még a legmagasabb értékű élelmiszer is hatástalan marad, ha a test nem képes megfelelően hasznosítani.
Stressz alatt az emésztés lelassul, nem tartozik a túlélés fontosságához. Rohanó, elvárásokkal teli, világunkban sokan még nyugodtan enni sem tudnak. Akkor hogyan is működhetne jól az emésztőrendszerük? Egy rossz hír ebéd közben, egy undorral, erőszak árán megevett étel, vagy egy nárcisztikus szülő terrorizáló viselkedése az étkezéseknél épp elegendő ahhoz, hogy az allergia valamilyen formáját Füle Fruzsina pszichológus, Rendszer,-és családállítóváltsa ki, főleg, ha ezek az alkalmak gyakran ismétlődnek. Az elszenvedett sérelmeknek nem feltétlenül kell hozzánk kapcsolódnia, jöhetnek a szüleinktől is. S van, hogy egy trauma generációkon keresztül tartó krízist, vagy tünetet okoz, akár még táplálkozási zavart is.

Kineziológia módszere segítségével sok allergiás tünetet, illetve ételallergiát eredményesen lehet oldani. Minden allergia tudatalatti agresszió. És valami célja van a testnek/elmének azzal, hogy egy olyan tápláló ételre, mint pl. a tej, tojás, dió, mogyoró „csúnya” reakcióval válaszol. Valójában, kinek szól, és mit akar üzenni a test-elme ezen keresztül? Az izomteszt gyakran meglepő történeteket tár fel előttünk a kliens gyermekkora és a jelen párkapcsolatának, életének összefüggésében.