One Brain kineziológia

Füle Fruzsina pszichológus A Kineziológia alapjait, az izmok vizsgálatának és tesztelésének koncepcióját Dr. George Goodheart kiropraktőr („csontkovács”) dolgozta ki, majd a 60-as évek végén összekapcsolta az izomtesztelést a kínai akupunktúra energiarendszerével. Módszerét Alkalmazott kineziológiának (AK) nevezte el. Minden kineziológiai ág innen eredeztethető.

A One Brain kineziológia egyedülálló módja a stressz kezelésének, egy módszer arra, hogy izomteszt segítségével a stressz helyét megkeressük a jelenben, múltban vagy akár a generációkban. Ugyancsak izomteszt segítségével azonosítani tudjuk azokat korrekciókat, amik segítik visszaállítani a test, lélek, elme egyensúlyát. Segít a betegségek, egyéb tünetek, tanulási, viselkedési, kommunikációs, párkapcsolati problémák mögött lévő érzelmi, energetikai blokkok feltárásában, feloldásában. Eredményesen használható a rehabilitációban, a betegségek megelőzésében, az öngyógyítás, személyiség, önismeret fejlődésének folyamatában is. Általa képessé válsz egy jobb, boldogabb, sikeresebb életet élni és a vágyaidat valósággá tenni.

A korrekciók (stresszoldás) hatására módosulnak az eseményekkel, traumákkal kapcsolatos érzelmeink, gondolataink, végül pedig a belső hozzáállásunk. Mindezek következtében helyre tudjuk állítani az öngyógyító erőinket, amelyek elvezetnek a változáshoz. Nem a tüneteket kezeli, hanem az egész személyt, test, lélek, elme szinten. Olyan rendszer, amely összekapcsolja a hagyományos távol-keleti (kínai) elképzelést az energiaáramlásról (amelyre az akupunktúra és az akupresszúra épül) a nyugati izomteszteléssel.

Célja, az egyensúly megteremtése, a test méregtelenítése, az energiagátak megszüntetése, a feszültség csökkentése és a test természetes gyógyító képességének támogatása.
A tünetek mögötti stresszes érzelmeket, életkorokat és azokhoz kapcsolódó információkat, az egyensúly helyreállításához szükséges korrekciókat izomteszt módszerével azonosítjuk be, és oldjuk tudat, tudatalatti, testi szinten. Megtanít, hogy higgyünk és bízzunk testünk bölcsességében, önmagunkban, a bennünk rejlő határtalan Teremtő Erőben.