Kineziológia

A Kineziológia egy olyan biofeedback rendszer, ami az izmokon keresztül a tudatalatti. Füle Fruzsina pszichológus, Rendszer,-és családállító A kineziológia filozófiai alapja a hippokratészi elvet támogatja, miszerint nem szabad kárt szintjéről érkező ingereket használja a visszajelzés eszközeként. Fizikai, érzelmi és mentális folyamataink nagy része valóban tudatunkon kívül történik, és így az ezekben a rendszerekben található problémáink nagyrészt ismeretlenek maradnak tudatos elménk előtt. A kineziológia egy olyan eszközt ad a kezünkbe, amellyel áthidalhatjuk ezt a szakadékot a tudatos és a tudatalatti között, nyíltan megfigyelhetővé tesszük a tudatalatti stresszt.

Az izom reakciójánál nincs direktebb visszajelzés, mivel az izmokat mindenekelőtt egy sor olyan tudatalatti rendszer irányítja, amelyek lényünk minden szintjével érintkeznek. A test energetikai rendszerei is közvetlen kapcsolatban állnak az izmok működésével, és az energetikai rendszerekben keletkező problémák az izomműködést is közvetlenül befolyásolják. Ehhez hasonlóan érzelmi állapotunk is közvetlenül hat az izomműködésünkre, így az érzelmi állapot változásai az izomfeszültség és az izomtónus változását eredményezik, amit a tesztelő képes érzékelni. A Kineziológia természetéből fakadóan a kliensen alapul, mivel teljes mértékben a klienstől származó biofeedbacktől függ, hogyan alakul egy-egy kezelés.

Segít a betegségek, egyéb tünetek, tanulási, viselkedési, kommunikációs, párkapcsolati problémák mögött lévő érzelmi, energetikai blokkok feltárásában, feloldásában. Eredményesen használható a rehabilitációban, a betegségek megelőzésében, az öngyógyítás, személyiség, önismeret fejlődésének folyamatában is. Általa képessé válsz egy jobb, boldogabb, sikeresebb életet élni és a vágyaidat valósággá tenni.


(Charles T Krebs PhD 2016. Energetikai Kineziológia)